Shiatsu Therapie: Onbegrepen buikklachten (SOLK)

Ik kreeg een tijd geleden erg last van mijn buik, dus besloot ik naar de huisarts te gaan. Zij verwees mij door naar de kinderarts, omdat zij mijn klachten slecht kon plaatsen. Hier kwam helaas niks uit.

Mijn moeder had via iemand anders gehoord van Shiatsu therapie, en dus besloten we als laatste optie dit te gaan proberen. Mijn buikklachten verminderden, en dus besloot ik door te gaan met de therapie. Ook begon ik met het bijhouden van wat ik precies at, en stuurde dit door. Hoe vaker ik behandeld werd, hoe beter het met mijn buik ging. Na een aantal keer waren mijn klachten volledig verdwenen. In het begin ging ik bijna iedere week, maar omdat het zo goed ging begonnen we met afbouwen. Nu ging ik bijvoorbeeld een keer in de 2 of 3 weken. Dit ging nog steeds erg goed, en ik leek eindelijk van mijn buikklachten af te zijn.

Toen kwam de tweede lockdown, en stopten de behandelingen. Dit had al snel grote impact op mijn klachten. Mijn buikklachten kwamen weer volledig terug. Nu heb ik weer met regelmaat een Shiatsu behandeling, omdat ik merk dat als de periode dat ik niet ga te lang is, mijn klachten weer terugkomen. Ik ben super blij met shiatsu therapie. Het heeft mij super erg geholpen met mijn klachten, terwijl de dokter eigenlijk geen raad meer had. Ik raad shiatsu daarom ook heel erg aan, omdat ik denk dat het erg veel mensen zou kunnen helpen.

Anne
VWO Scholier

Hester Wijenberg