WU-Xing-voeding-Hester-Wijenberg.png

Voeding

Shiatsu en Voeding?

Leefstijl is een belangrijk anker is ons welzijn. Voeding in het bijzonder speelt een rol in gezondheid en herstelproces na ziekte. Het is verder van belang in preventie omdat kwalitatief goede voeding het immuunsysteem versterkt en het geestelijk welbevinden vergroot.

De Chinese voedingsleer is een nog intact gebleven, millennia oud coherent systeem van kennis. Voorbeeld van deze kennis is de indeling in energetische waarde van voeding en de meridiaan klok. Dit soort overdracht is in het Westen in de middeleeuwen grotendeels verloren gegaan.

Bij Shiatsu consulten kan extra een voedingsadvies gegeven worden. Hiervoor volgde ik de Opleiding Voedingsleer vanuit Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) aan de Qing Bai Academie. Dit consult duurt ongeveer 15 minuten, en is inclusief het naderhand uitwerken en toezenden van info/recept(en), alsmede eventuele vervolg adviezen.

 

Komend jaar volg ik de opleiding Japanse Technieken. Dit omvat Japanse acupunctuur, cupping, en een verdieping in het gebruik van Moxa als aanvulling op de Shiatsu behandeling.

 
moxa.jpg
acupuncture website.jpg