Informatie Shiatsu & TAO

 

Wat is de geschiedenis van Shiatsu?

Shiatsu wordt al eeuwen in Japan beoefend en heeft zelf haar wortels in de millennia oude traditie van Tao en de Traditionele Geneeskunde in China. Shiatsu werd in Japan het eerst beoefend door blinde mensen. Zij voelden de meridiaan energie met hun handen. Shiatsu heeft zich doorontwikkeld en is later via overdracht van leraren bij ons terecht gekomen. Hier zoekt het mystieke weten uit het Oosten en de kennis uit het Westen naar een nieuw waardevol evenwicht.

Shuatsu-laren-soesterberg-boom-trans.png
mystiek-lichaam-02.png
 

Wat is TAO?

De Japanse en Chinese geneeswijzen hebben oog voor de vraag hoe wij kunnen leven in overeenstemming met Tao, onze natuur, het onzienlijke. De stilte. Tao is de volle leegte vanwaaruit iedere vorm is voort gekomen en naartoe teruggaat: de Grond van onze grond. Vanuit Tao zijn wij samen één. 

Bovengenoemde geneeswijzen hebben getracht te verstaan welke gevolgen het heeft als wij de gegeven orde zelf proberen te maken; hoe dit kenbaar wordt gemaakt in lichaam en geest. Bij vraagstukken die hieruit voortkomen, is er oog voor bewustzijn. Het ons bewust worden van ons lichaam en onze geest en wat dit betekent voor ons zijn. 

Gekoppeld aan groeiend innerlijk besef kan genezing plaats vinden. Niet in de zin van vrij van ziekten, maar in de zin van innerlijk heel worden aan Tao.

 
 
HesterWijenberg-shiatsu-logo-Links.png

Ik ben getrouwd en moeder van drie dochters. Onze gezamenlijke zoektocht als mens vind ik boeiend en essentieel. Het mooie aan Shiatsu is dat het kan helpen bij bewustwording, het vinden van je eigen balans, en hoe je jezelf geestelijk en lichamelijk kunt ondersteunen.

Op mijn achttiende volgde ik een een jaar Shiatsu in de Namikoshi-stijl. Na ervaring in werk en studie heb ik de vier-jarige HBO opleiding Zen Shiatsu afgerond aan de Zen Shiatsu School van Joyce Vlaarkamp te Amsterdam. Deze opleiding is in de Masunaga-stijl. Hierna heb ik de CPION erkende opleiding Psychosociale- en Medische Basis Kennis gedaan, alsmede mijn EHBO diploma behaald.

Bijscholingen inspireren om met nieuwe vaardigheden aan de slag te gaan. Zo heb ik de opleiding Voedingsleer (TCM) afgerond en start aankomend jaar met de opleiding Japanse acupunctuur, cupping en Moxa ter aanvulling op de Shiatsu behandeling.

Ik heb een paar jaar werknemers van bedrijven en overheidsinstanties met burnout & stress Shiatsu behandelingen gegeven. Dit was voor hen een onderdeel van een reïntegratie traject.

Zie hier de beroepsverenigingen waarbij ik ben aangesloten en de voorwaarden vergoeding verzekeringen.