Informatie Shiatsu & TAO

 

Wat is de geschiedenis van Shiatsu?

Shiatsu wordt al eeuwen in Japan beoefend en heeft zelf haar wortels in de millennia oude traditie van Tao en de Traditionele Geneeskunde in China. Shiatsu werd in Japan het eerst beoefend door blinde mensen. Zij voelden de meridiaan energie met hun handen. Shiatsu heeft zich doorontwikkeld en is later via overdracht van leraren bij ons terecht gekomen. Hier zoekt het mystieke weten uit het Oosten en de kennis uit het Westen naar een nieuw waardevol evenwicht.

Shuatsu-laren-soesterberg-boom-trans.png

mystiek-lichaam-02.png
 

Wat is TAO?

De Japanse en Chinese geneeswijzen hebben oog voor de vraag hoe wij kunnen leven in overeenstemming met Tao, onze natuur, het onzienlijke. De stilte. Tao is de volle leegte vanwaaruit iedere vorm is voort gekomen en naartoe teruggaat: de Grond van onze grond. Vanuit Tao zijn wij samen één. Shiatsu gaat uit van dit informatieve veld.

Bovengenoemde geneeswijzen hebben getracht te verstaan welke gevolgen het heeft als wij de gegeven orde zelf proberen te maken; hoe dit kenbaar wordt gemaakt in lichaam en geest. Bij vraagstukken die hieruit voortkomen, is er oog voor bewustzijn. Het ons bewust worden van ons lichaam en onze geest en wat dit betekent voor ons zijn.

Hier op afgestemd beoogt Shiatsu aan te zetten tot herstel van energie, balans en leven vanuit eigen kracht. Meridianen en drukpunten verbinden het energetische veld van het kyo en jitsu met de absolute leegte, Tao, de gegeven orde, informatie. 

 Gekoppeld aan innerlijk besef en bewustzijn kan genezing plaats vinden, niet in de zin van vrij van ziektes, maar in de zin van innerlijke heel worden aan Tao.


 
HesterWijenberg-shiatsu-logo-Links.png

Ik ben getrouwd en moeder van drie dochters. Onze gezamenlijke zoektocht als mens vind ik boeiend. Het mooie aan Shiatsu is dat het kan helpen bij bewustwording, het vinden van je eigen balans, en hoe je jezelf geestelijk en lichamelijk kunt ondersteunen.

Op mijn achttiende volgde ik een een jaar Shiatsu (Namikoshi stijl). Na ervaring in werk en studie heb ik de vier jarige HBO opleiding Zen Shiatsu School afgerond (Masunaga Stijl). Hierna heb ik de CPION erkende opleiding Psychosociale- en Medische Basis Kennis gedaan, alsmede mijn EHBO diploma behaald.

Bijscholingen inspireren om met nieuwe vaardigheden aan de slag te gaan. Zo heb ik de opleiding Voedingsleer afgerond en ben nu bezig met de opleiding Japanse acupunctuur, cupping en Moxa ter aanvulling op de Shiatsu behandeling.

Burnout & stress: behandelingen toegepast voor werknemers van bedrijven en overheidsinstanties, voor hen een onderdeel van een reïntegratie traject .

Zie hier de beroepsverenigingen waarbij ik ben aangesloten en de voorwaarden vergoeding verzekeringen.