Shiatsu Therapie: Nekklachten

Na anderhalf jaar met nekklachten te hebben rondgelopen werden in deze periode diverse vormen van therapie op mij “losgelaten.” Hieronder vielen de normale fysio-, manuele therapie, oefentherapie Mensendieck, osteopathie en ga zo maar door. 

   Vervolgens, op aanraden van kennissen, de stap naar Shiatsu therapie genomen. Eerlijk gezegd, ik wist niet eens van het bestaan af, maar ik liet mij door Hester Wijenberg, Shiatsu therapeute, telefonisch uitgebreid informeren, nadat ik haar op de hoogte had gebracht van mijn nekklachten.

   De eerste afspraak werd gemaakt en…. hoe onwennig ik mij ook de eerste sessie voelde, door de geruststellende aanpak van haar kon ik het uur doorkomen. Haar behandeling bestond uit het zoeken van drukpunten en geven van druk met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen etc., alsmede massage van mijn benen en voeten.

   Na afloop van de eerste sessie voelde ik al duidelijk verbetering, De nekklachten waren zelfs zeer sterk gereduceerd! Ik had het gevoel dat mijn klachten na 3 behandelingen wel met 80% waren afgenomen.

   Al met al ben ik echt aangenaam verrast en is Hester een warme persoonlijkheid waarbij je je direct bij op je gemak voelt. Verbazingwekkend dat diverse fysiotherapeuten in anderhalf jaar niet hebben bereikt wat zij wel voor elkaar kreeg in 3 sessies. Hulde!!

 

Harry de Waard
Personeelsconsulent UMC en AMC

Hester Wijenberg